• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Ekonomia środowiskowa: analiza zrównoważonego rozwoju.

Koronnymi składnikami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy i polifenole. Te trzy związki zapewniają winu trzy z pięciu fundamentalnych smaków: słodki, kwasowy oraz gorzki. W jakimkolwiek lub razie, istnieje wielka ilość substancji w gronach, które zapewniają smak. Substancje te są obecne w drobnych ilościach (mierzonych w pewnych sytuacjach w milionowych cząstkach). Wszelkie te substancje dają gronom specyficzny smak, definiowany, jako smak fundamentalny. Smak podstawowy znamionuje każdą formę winorośli. Większa część składników smakowych odnajdują się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Dlatego istotne jest, by tłoczenie zaprzątało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia bazowego smaku każdemu winu – wina. Wypada rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest reprezentatywnym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, podczas gdy bukiet jest reprezentatywnym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona posiadają ten sam aromat, niemniej jednak różny bukiet.

1. Instrukcje

2. Kliknij

3. Zajrzyj tutaj

4. Przeglądaj

5. Więcej informacji

Categories: Biznes

Comments are closed.