Profilaktyka osteoporozy u osób starszych.
Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu dziennego dodaje się dużą ilość warzyw. Warzywa to niesłychanie bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To naturalnie dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadmiar kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka i wapnia, których człowiek również pragnie, a nie ma ich w warzywach – wypróbuj błonnik z ananasem + chrom. Nadrzędnym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, przede wszystkim kapusty włoskiej. Można ją jeść bez ograniczeń. Do tego trzeba popijać mnóstwo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie można, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest niedozwolny. Artykuły zbożowe i mleczne można jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to najczęściej 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, wybitnie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Dodatkowo bogata jest w błonnik, który ma ogromne znaczenie dla odchudzania i zdrowia.
1. Zajrzyj tutaj
2. Wejdź
3. Znajdź tutaj
4. Znajdź więcej
Wpływ alkoholu na zdrowie serca.